Simone van der Vlugt’s Nachtblauw wandeling

Heb je de historische roman ‘Nachtblauw’ van Simone van der Vlugt gelezen? Het is een aanrader! Zeker ook omdat een groot deel van het verhaal zich afspeelt in Delft. De Delftse donderslag van 1654, het ontstaan van het Delfts Blauw en de bloeiperiode van de VOC worden op een prachtige manier verwerkt in het verhaal.

Do DELFT heeft een programma samengesteld dat bij iedere lezer(es) van dit boek voor herkenning zal zorgen. We beginnen met een wandeling langs de plek waar vroeger Herberg Mechelen gestaan heeft; de herberg waar Johannes Vermeer en zijn moeder Digna hun gasten ontvingen. We lopen over de Voldersgracht waar Vermeer zijn atelier had en nemen een kijkje in de Nieuwe Kerk waar Catrijn en Evert elkaar het ja-woord gaven. De gids laat je ‘de Kolk’ zien; de plaats waar alle boten vertrokken naar andere steden.  Je ziet waar de Delftse donderslag precies heeft plaats gevonden en waar Quirijn zijn aardewerkfabriek ooit begon.

Het tweede deel van het programma speelt zich af in de Porceleyne Fles. In deze aardewerkfabriek zal de Delftsblauwe wereld voor je open gaan. Het productieproces van het Delftse aardewerk wordt vakkundig uitgelegd. Je ervaart de schilders’ passie tijdens een schildersdemonstratie en wandelt makkelijk door de fabriek waar ambachtslieden nog volop aan het produceren zijn.

Dit programma is natuurlijk uit te breiden met koffie met gebak, een lunch of een workshop ‘aardewerk beschilderen’.

Inhoud:

  • Stadswandeling van 2,5 uur met een ervaren stadsgids van Do DELFT
  • Entree tot de Nieuwe Kerk
  • Bezoek aan de ‘Koninklijke Porceleyne Fles’.

Prijs:

  • € 35,00 per persoon, vanaf 15 personen
  • € 33,00 per persoon, vanaf 20 personen
  • € 30,00 per persoon, vanaf 25 personen

Meer informatie:

  • info@dodelft.nl

Eén antwoord op “Simone van der Vlugt’s Nachtblauw wandeling”

  1. Rosalie Krijger

    Voor mijn verjaardag kreeg ik het boek én de wandeling met Kevin. Superleuk, de wandeling en informatie maken dat het verhaal tot leven komt. Een mooie mix van de algemene geschiedenis van Delft en de locaties uit het boek. Het was een leuke ochtend en een prachtige aanvulling op ‘Nachtblauw’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *