Stadswandelingen

Ilse: “Delft heeft mij gepakt”
Anna: “Zeer de moeite waard”


Winter, lente, zomer of herfst. Delft verrast het hele jaar door! De stadswandelingen van Do DELFT zijn informatief, soms ook praktisch, maar altijd ontspannen en gezellig. We struinen door de klinkerstraatjes, langs de grachten en over vorstelijke pleinen. Benieuwd waarom de toren van de Oude Kerk zo scheef staat? Wil je weten waarom het Delftse aardewerk eigenlijk blauw is? En welke hoogheden huizen er nu allemaal in de Koninklijke grafkelder? De gids van Do DELFT vertelt het je graag!

Voor de kids is er een leuke kinderpuzzeltocht beschikbaar, wedden dat ze goed opletten tijdens de wandeling?

In juni vinden onze stadswandelingen plaats op:

 • Woensdag 19 juni 2024 om 13.00 uur
 • Donderdag 20 juni 2024 om 13.00 uur
 • Vrijdag 21 juni 2024 om 15.00 uur
 • Maandag 24 juni 2024 om 13.00 uur
 • Dinsdag 25 juni 2024 om 13.00 uur
 • Woensdag 26 juni 2024 om 13.00 uur
 • Donderdag 27 juni 2024 om 13.00 uur
 • Vrijdag 28 juni 2024 om 15.00 uur
 • Zaterdag 29 juni 2024 om 11.00 uur

Staat jouw gewenste datum er niet tussen? Laat het ons dat weten; wij kijken of er een gids beschikbaar is.

Alle informatie op een rijtje:

 • Onze stadswandelingen duren ongeveer 1,5 uur
 • De groepen bestaan uit maximaal 15 personen
 • Prijs per persoon is € 13,50

Natuurlijk kan je altijd een privé gids boeken voor je eigen wandeling, hieronder lees je hier meer over. Daarnaast is onze Do DELFT Digitale wandeling ook heel erg leuk. Meer informatie vind je hier.

Wil je een privé gids boeken? Ook dat kan. Voor groepen zijn er speciale tarieven:

 • 1 uur – € 65,00 per groep
 • 1,5 uur – € 90,00 per groep
 • 2 uur – € 110,00 per groep
 • 2,5 uur – € 130,00 per groep

Een groep bestaat uit maximaal 25 personen per gids.

Meer informatie en reserveringen: info@dodelft.nl

62 Antwoorden op “Stadswandelingen”

 1. Wouter de Bie

  We zijn met onze personeelsvereniging een dagje naar Delft geweest. DoDelft het de stadswandeling en bezoek aan de kerken verzorgd. Het contact vooraf was erg goed, meedenkend en snelle reacties.
  De gidsen vertellen vol passie en hebben ons het prachtige Delft goed laten zien.
  Een aanrader dus!

 2. Heike J.

  Wir haben in unserer kleinen Familiengruppe eine sehr informative und kurzweilige Führung durch Delft gehabt. Dick konnte viel über die Geschichte dieser schönen Stadt erzählen und führte uns zu Orten abseits der Touristenrouten. Für einen Delft-Besuch unbedingt zu empfehlen.

 3. Hanneke

  Wij hebben met een groep van 14 een stadswandeling gedaan met Kevin als gids.
  Wij hebben meerdere stadswandelingen gedaan in andere steden maar deze was echt top. Kevin wist iedereen van de eerste tot de laatste minuut bij de les te houden met interessante weetjes over de geschiedenis van Delft. Vooral door zijn enthousiasme, kennis en niet onbelangrijk, humor!
  Een aanrader.

 4. veerle baert

  Wij hadden als ruime interesse en kennisgroep een super gemotiveerde gids Peter vandaag op 21/02/24. Wij mochten met smaak de verhalen beluisteren en de prachtige Oude en Nieuwe Kerk met onze gids bezoeken. Hij vertelde ons verrassende weetjes, maakte ons attent op de mooie kunstwerken, praalgraf en glas in lood vensters.
  Zelf actief als gidsen in Zeeland en in Vlaanderen BE, wisten wij deze fijne Delftse collega gids enorm te appreciëren. Dank je wel Peter en graag tot snel ! Veerle en Guiding You team.

 5. Dorine

  Super leuke stadswandeling onder leiding van Kevin. Veel verhalen en weetjes over de stad gehoord. Ook wees Kevin ons op details waar je zelf al snel aan voorbij loopt. Een aanrader!

 6. Danny & Liana

  Wij hebben gisteren de stadswandeling gedaan en het was superleuk! Dankzij het enthousiasme waarmee onze gids Kevin alles vertelde blijf je geboeid luisteren. Kortom deze wandeling is echt een aanrader voor als je leuke weetjes wilt horen over Delft!

 7. Katelijne

  We hebben een ontzettend leuke stadswandeling gemaakt. Kevin deelt zijn kennis over Delft op een enthousiaste en boeiende manier. Het feit dat ik in een rolstoel zit was geen enkele belemmering en Kevin dacht graag mee over parkeren, toegankelijkheid bezienswaardigheden etc. Een aanrader!

 8. Luc Fiers

  Wat een aanrader!
  We kregen voor onze groep 2 supergidsen. Er was een goede interacties met de groep. Een onbeantwoorde vraag ? Daarop kregen we achteraf steevast een mail met het antwoord.

 9. Alie

  Afgelopen zaterdag hebben we met de familie onder leiding van gids Dick Delft verkend. Wat was het leuk!! Gids Dick vertelde ook minder bekende weetjes en sloot goed aan bij de interesses en de reacties van de groep. Ik heb alleen maar lovende reacties teruggekregen van ooms, tantes, neven en nichten!

 10. Joey van der Pluym

  Gisteren met het werk een rondleiding gehad in Delft door gids Joop. Een enorme aanrader! Joop heeft veel humor, weet ontzettend veel en heeft ons alles over delft bijgeleerd. Ik zal zeker nog eens een gidstocht boeken met vrienden, en dan uiteraard weer met Joop. Een dikke 10!

 11. J. Massey

  Many thanks. We were delighted with Peter and the tour. He pitched it perfectly and managed to keep the group interested – not always easy! We enjoyed his blend of information, anecdote and observation.

 12. Clo

  What a great city walk! Kevin is super funny and nice, and also really knowledgeable! We loved our little tour of Delft, highly recommended! Thanks Kevin for taking such good care of us!

 13. Ilse

  Vandaag hebben wij met onze familie een wandeling rondom de markt gemaakt met Kevin. Kevin heeft een prettige luide stem, hij weet de kinderen te boeien en ook de volwassenen. Als inwoners van Delft leerden we toch weer nieuwe dingen en dat is erg leuk. Ondanks de regen kon je aan alles merken dat Kevin de rondleidingen met plezier doet en oog heeft voor de groep.

 14. Jolene

  We had a wonderful tour with Peter and learned a great deal about Delft-its history and its hidden treasures. The weather was terrible but the company was great and time flew by. Highly recommend this tour!

  • Ellen

   Ook als inwoner van Delft is deze rondleiding een enorme aanrader!! Vandaag tijdens de rondleiding heeft Kevin ons de leukste plekken laten zien en ons wegwijs gemaakt met mooie achtergrond verhalen over de historie van Delft.

 15. Maria

  Met acht vriendinnen uit Rotterdam hebben wij een stadswandeling met Peter gemaakt. Het was een zeer geanimeerde wandeling. Leuk alles zo te horen over deze mooie stad op nog geen 15 minuten afstand van ons, met de trein.

 16. Debra Kolitz

  I thoroughly enjoyed my visit to Delft. My guide Peter was very knowledgeable and full of enthusiasm for his home city. It was definitely the highlight of my trip to the Netherlands. Delft is an extraordinarily beautiful city, and someplace I had always wanted to visit. It did not disappoint.

 17. Ali Hammer - Selles

  Wat was het een leuke stadswandeling met Kevin!
  We hebben op een bijzonder leuke wijze kennis gemaakt met Delft!
  Kevin vertelde op een aantrekkelijke manier de geschiedenis van Delft, vaak met veel nieuwe wetenswaardigheden. Kevin heeft de eigenschap om met zijn verhalen een levende voorstelling te maken van hoe het leven was in die tijd.
  We hebben ’s middags na de rondleiding zelf met onze groep de oude en de nieuwe Kerk bezocht. Hier vonden we herkenning in de verhalen van Kevin over Johannes Vermeer en Hugo de Groot! Heel interessant!
  Als je dan toch een rondleiding wilt in Delft doe het dan samen met Kevin!

 18. Rob en Manuela

  Wij hebben 22 oktober de stadswandeling olv Peter gedaan. Wij vonden het een enorm leuke en informatieve ervaring. Peter is een boeiende verteller en we kwamen op leuke plekken. Veel geleerd over Delft!

 19. Henk Bot

  Leuke wandeling met gids Kevin door de historische binnenstad van Delft.
  Kevin is een enthousiaste verteller en wist ons, inwoners van Delft en omgeving, nog wel het eea te vertellen wat bij ons niet bekend was. Leuk onderdeel van ons jaarlijkse vriendenuitje.

 20. Iris Huijgen

  Een onwijs leuke wandeling door delft gemaakt. De gids vertelde ons de leukste feitjes over de stad. Ik kan dit iedereen aanraden!

 21. Elena

  I enjoyed a wonderful tour around the historic city center of Delft with Kevin! We learned a lot about the history of the Netherlands, the history of Delft specifically, and explored a few spots only locals would know. Kevin answered so many random questions and provided lots of great recommendations of what to do in Delft. Overall it was a fantastic tour and well worth the more than reasonable price!

 22. Joey

  Super leuke tour door Delft !
  Voor jong en oud en een gids die ook echt alles weet Over Delft, een echte aanrader.
  Dankjewel Kevin

 23. Hans

  Op Hemelvaartsdag hebben wij een stadswandeling gemaakt onder deskundige en plezierige leiding van gids Peter. Zijn historische kennis en anekdotes waren heel leuk om te horen en zijn gevoel voor humor maakte de wandeling compleet. Peter bedankt en voor iedereen die er over nadenkt om ook een wandeling in Delft te gaan maken: doen en naar Peter vragen !!

 24. Elma

  Leuke sfeer, prettige gids! Uitstekend verstaanbaar ook in de grote groep. Veel kennis en leuke weetjes over Delft en de historie. Al met al genoten van een hele fijne wandeling. Aanrader!

 25. Jolanda Borst

  Wat een superleuke en interessante rondleiding. Kevin wist veel leuke wetenswaardigheden te vertellen en ook onze pubers te boeien. Ook heel attent om als reminder een Whatsapp te ontvangen voor aanvang. We hadden prachtig weer en een kleine groep, ideale omstandigheden voor een mooie wandeling in deze verrassend leuke stad!

 26. Joop Kettenis

  Wij hebben een zeer leuke rondleiding van ongeveer een uur gehad door Peter de gids.
  Wist veel te vertellen. Aan te raden.

 27. Debora Brouwer

  Van tevoren krijg je via WhatsApp bericht waar en hoe laat je moet zijn (als een leuk begin!). Toen wij de stadswandeling deden regende het dat het goot en het was koud! Maar Kevin wist er toch een prima draai aan te geven door steeds op droge plekken te gaan staan en daar zijn verhaal te doen. Hij kon veel vertellen en had een duidelijke, prettige en rustige stem! Een echte aanrader om te gaan doen als je naar Delft gaat. Een paar dagen na de wandeling ook nog even een berichtje van Kevin op de Whatssapp…..erg leuk gedaan allemaal!!

 28. Mandy van Andel

  Op zaterdag 20 november hebben we de stadswandeling gelopen met onze gids: Kevin. Het was een interessante en boeiende wandeling. Kevin wist veel te vertellen over de stad en heeft een fijne, harde en duidelijke stem. Er was zeker ruimte voor vragen. Echt een aanrader!!!!

 29. Yvonne

  Beste Kevin,
  Het was ondanks mijn tocht in de rolstoel vanwege enkelblessure een hele informatieve stadswandeling. Veel nieuwe wetenswaardigheden gehoord over de stad Delft.
  Prachtige stad waarin veel bekende Nederlanders een belangrijke rol in de geschiedenis hebben gespeeld. Hartelijke Dank.

 30. Marieke

  Erg geslaagde wandeling gehad met Kevin. Hij heeft veel kennis van zaken en deelt niet alleen de ‘droge feiten’ maar ook veel leuke wetenswaardigheden, aanrader!

 31. Lisa

  Ik had mijn man meegenomen op een verrassingsweekend Delft. Deze stadswandeling was de start van het weekend en dat kan ik echt aanraden. Kevin zou zo geschiedenis docent kunnen worden, hij kan erg goed vertellen. Zelfs de regen kon de pret niet drukken. We hebben ’s avonds en de volgende dag nog rondgelopen in Delf(t) en door de stadswandeling bekijk je de stad dan veel beter. Als afsluiting nog even de nieuwe kerk beklommen!

 32. Tineke Bal

  Vrijdag een ontzettend leuke stadswandeling gemaakt onder de bezielende leiding van Kevin. Zo enthousiast maak ik ze niet vaak mee. Veel feiten en leuke weetjes. Ook voor de vermoeide, kortademig mens, die ik die middag was, zeer goed te volgen en te doen. Voor de bui die langs kwam was ook een schuilplaats snel gevonden. Kevin bedankt, mijn dochter en ik hebben er van genoten

 33. Sylvia

  Van het weekend een leuke en leerzame rondleiding door Delft gehad. Kevin was helaas verhinderd, maar hij had een goede vervanger geregeld, Peter.
  Peter weet erg veel over Delft en vertelde hier enthousiast over. Dit was een mooie start van ons weekend. Hartelijk dank!

 34. Quincey

  Heel erg genoten van de stadswandeling! Kevin kan zijn verhalen vertellen als hij de geschiedenis heeft meegemaakt! Echt een aanrader

 35. Kayleigh

  Kevin was een enorm gezellige, vrolijke en leuke begeleider. Met zijn humor en zijn manier van uitleggen hield hij je aandacht vast en hebben wij ons geen moment verveeld. Wat daarnaast heel attent was, was dat hij de rondleiding afsloot met typische koekjes van Delft van de bakker. Wij hebben enorm genoten!

 36. Esther

  Stadswandeling met Kevin gedaan, wat was het leuk en leerzaam! Op een relaxte manier door Delft was fijn, en weer wat geleerd! Wij wonen niet ver weg van Delft en winkelen er regelmatig, maar veel nieuwe dingen gezien! Erg leuk. Kevin, dat doe je goed! Bedankt!

 37. John & Edwin

  Weekendje Delft, een verrassende mooie historische en compacte stad, leuke steegjes, genoeg te eten & drinken en mede door de studenten een bruisende sfeer.

  Vrijdag 20 augustus een stadswandeling met Kevin door Delft gehad ………. op een leuke, relaxte manier heeft hij ons de oranje – blauwe stad laten zien, de tijd nemend en niet gehaast, een wandeling met interessante feiten zonder dat het een geschiedenisles werd.

  Eindigend in een hofje, met een presentje en tips voor restaurant hebben we met meer kennis de stad verder verkend.

  Delft en Kevin = aanrader!

 38. Desiree Nellissen

  Gezellige en zeer interessante stadswandeling met een groepje gemaakt onder leiding van gids Kevin. Zeker een aanrader! Je ziet en leert het een en ander over Delft. Kevin vertelt erg leuk.

 39. Monique van Ede

  Vanmiddag een erg geslaagde wandeling door het oude centrum van Delf(t) onder de inspirerende leiding van onze gids Kevin.
  Hoewel Delft al vrij bekend was voor mij, wist hij mij toch nog allerlei interessante feiten te vertellen. Met nog mooi weer erbij was dit een heerlijke middag!

 40. Jelle en Margo

  Een must als je Delft bezoekt…. een stadswandeling met Kevin van Do Delft! Mooie wandeling door een even zo mooie stad met leuke weetjes die je alleen ‘ziet’ als je met een gids bent. Duidelijke verhalen met een vrolijke noot en kennis van zaken. Hij had zelfs mooi weer geregeld

  Nogmaals dank Kevin voor je enthousiasme en keurige contact voorafgaand én ook achteraf.

 41. Hilda

  Vorige week een erg leuke en leerzame wandeling gehad door Delft.De gids Kevin was een leuke verteller en we zijn veel extra dingen over Delft te weten gekomen.Een aanrader.

 42. Hilda en Lucia

  Super leuke informatieve rondwandeling gehad. Kevin verteld erg enthousiast en boeiend, met goede Duidelijke stem. Groepje was klein maar maakte het ook bijzonder. Wij hebben genoten en zeker een aanrader naar andere toe
  Zo ie zo is Delft een geweldige gevarieerde zoveel biedende gezellige stad
  Kevin bedankt voor je inzet

 43. Jeannette Schuch

  Gisteren een hele leuke en leerzame rondleiding door Delft gehad kevin is goed te verstaan en leuke hofjes bezocht leuke anekdotes echt top en achteraf nog een leuke attentie dank je wel Kevin voor deze leuke middag en wie weet tot ziens Jeannette en Nico

 44. René en Jorine

  Wij hebben erg genoten van de stadswandeling met Kevin. Hij vertelt enthousiast, weet veel en maakt op een leuke manier contact met de deelnemers aan de wandeling.

 45. Petra Benit

  Wij hebben erg genoten van de wandeling en de verhalen van de gids.
  Geen saaie jaartallen maar leuke wetenswaardigheden, voor ons de moeite waard.

  • Frank en Marij Jacobs

   Een mooie manier om Delft beter te leren kennen. Kevin doet dit op een leuke manier. Hij weet veel en vertelt boeiend. Zeker een aanrader! We hebben veel geleerd.

 46. Nelly van Brandwijk

  Vanmiddag 20 juni een mooie en leerzame rondleiding gehad van Kevin door Delft. We zijn heel wat te weten gekomen over Delft . Ik kan het iedereen aan bevelen.
  Nogmaals dank Kevin.

 47. Yvonne

  Vanmorgen voor de tweede keer de stadswandeling met gids Kevin gemaakt. Deze keer met familie op de verjaardag van manlief. De tocht gaat door het centrum, de wandelafstand is goed te doen voor iedereen, zit vol leuke weetjes en worden helder en duidelijk verteld door Kevin met …nog een kleine attentie aan het einde van de toer. Een absolute aanrader om te doen !

 48. Struijs

  Afgelopen vrijdag een leuke en informatieve stadswandeling gemaakt door Delft. Kevin de gids wist veel leuke weetjes over de stad te vertellen. Wij hadden onze 2 kinderen (12&9 jaar ) mee. De kids konden een puzzeltocht doen. Wij raden deze stadswandeling zeker aan.

 49. Mireille Veldhuis

  Zaterdag 11 januari heb ik een superleuke stadswandeling door Delft gemaakt. Kevin, de gids, wist veel achtergrondinformatie te geven. Zowel over de historie, als over de huidige tijd. Leuke anekdotes en ook handige tips (waar kun je lekker lunchen).
  Veel over deze mooie stad te weten gekomen. Een aanrader!

 50. Ilse

  Delft heeft me gepakt! Niet geweten dat het zo’n leuke stad is! Kevin heeft ons de prachtige plekjes van de stad laten zien en zo boeiend verteld dat wij zeker nog een keer terugkomen om met DoDelft een activiteit te ondernemen in Delft!

  Ilse Oolthuis

 51. Ron Nuwenhof

  Zaterdag 28 december 2019 heeft Kevin van Etten ons rondgeleid door Delft. Wij zijn dankzij Kevin heel veel meer over Delft te weten gekomen. De bijna 2 uur durende rondleiding was zeer prettig en informatief en Kevin heeft bovendien een hele duidelijke stem. Dank voor deze tour en zo aan het begin van ons verblijf in Delft was dat ook heel handig om later naar bepaalde musea terug te gaan. Hartelijk dank Kevin voor de tour door het mooie Delft (D//). Een echte aanrader voor jong en oud.

 52. Yvonne Dirkzwager-Hubel

  Vrijdag 27 december 2019 hebben wij de stad Delft ontdekt via de stadswandeling en de gids: Kevin. Alhoewel wij dicht in de buurt bij Delft wonen zijn de weetjes super leuk om te horen. Kevin kent de stad Delft zeer goed en ook onze kinderen van 11 en 12 jaar oud vonden het super leuk. Echt een aanrader!

 53. Martin Bosma

  Onderwerp:
  Reactie gidstour 12-10-2019

  Wij hebben zat 12-10-2019 een gezellige en informatieve rondleiding, hosted bij Kevin gehad. De tour was heel goed voor ons als ouderen te belopen. Kevin sprak ” loud and clear” en met verstand van OOK de kleine/grote bijzonderheden van Delf(t). Mijn verjaardags feestje kreeg een goede start met deze rondleiding. Jammer dat ik nu pas op de www.dodelft.nl site zie dat er van alles door dodelft kan worden georganiseerd. Ik zou mijn feest zo in handen van Kevin van Etten durven geven wetende dat alles perfect wordt verzorgd. Dat is voor het volgende feest en ja, ook met minder weer was het goed te doen. Al met al is deze rondleiding een aanrader voor groep van 2 tot … personen .
  Kevin nogmaals bedankt voor de rondleiding.
  Groet
  Martin Bosma

 54. Barbara O

  De stadswandeling was super! Kevin vertelt interessante feiten en verhalen over Delft. Duidelijk een gids die je met veel plezier een leuke route laat ontdekken.

 55. Emmy van Schooten

  De stadswandeling was heel interessant en we zijn veel leuke feitjes te weten gekomen over Delft. Kevin is een fijne gids met veel kennis over Delft, het is erg prettig om naar zijn verhalen te luisteren. De route is ook leuk, Kevin gaf ons een goed beeld van Delft. Dit is de perfecte manier om Delft (nog) beter te leren kennen, echt een aanrader!

  • Yvonne

   De rondleiding in Delft was erg leuk. Kevin weet veel over Delft en is een enthousiaste verteller. Voor ons was het een wandeling in eigen stad. Desondanks hoorden we allerlei nieuwe weetjes wat de wandeling extra leuk maakte. Aan het eind kreeg iedereen ook nog een presentje mee: een koekje met de afbeelding van de scheve Jan.
   De wandeling met Kevin is een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *