Antoni van Leeuwenhoek Wandeling

2023 is het 300 jaar geleden dat Antoni van Leeuwenhoek overleed. Op 90-jarige leeftijd; enorm oud voor die tijd. Antoni van Leeuwenhoek staat bekend als de vader van de microbiologie, hij is één van de onmiskenbare iconen van de stad Delft. Geboren in 1632 en begraven in de Oude Kerk, was zijn band met de stad zowel diep als inspirerend.

Als handelsman en wetenschapper ontdekte hij zijn passie voor microscopie, die de wereld voorgoed zou veranderen. Met zijn zelfgemaakte microscoop onthulde hij het verborgen universum van micro-organismen, waardoor de wetenschappelijke vooruitgang in een stroomversnelling kwam.

In zijn kleurrijke brieven schreef hij vol bewondering over de schoonheid van Delft en over zijn dagelijkse leven in de stad. Als stadsbestuurder zette hij zich in voor het welzijn van zijn medeburgers. Tot op de dag van vandaag eert Delft zijn nalatenschap met trots. Delft is een stad die wordt geassocieerd met innovatie en verbeeldingskracht, de erfenis van Antoni van Leeuwenhoek heeft hier zeker aan bijgedragen.

Tijdens onze Antoni van Leeuwenhoek Wandeling lopen we langs de plek waar hij geboren is. We zien de Nieuwe Kerk waar hij gedoopt is en zijn vroegere woonhuis. Natuurlijk vertellen wij ook over zijn tijdsgenoten Johannes Vermeer en Reinier de Graaf.

In het kort:

  • De Antoni van Leeuwenhoek Wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
  • De kosten van de wandeling bedragen 90 euro per gids.
  • Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen per groep.

Je reserveert de Antoni van Leeuwenhoek Wandeling door een email te sturen naar info@dodelft.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *