Do DELFT… op de fiets

“Er geven maar weinig vervoersmiddelen zo veel lol, als de fiets. Plezier verzekert, dus! Niet in de laatste plaats omdat we naast een korte tour door het charmante centrum van de stad, vooral de omgeving gaan verkennen. Dus stap op de fiets en je wordt op een bijzondere en actieve manier verrast door de stad van oranje & blauw.

Onderweg rijden we bijvoorbeeld door het Agnetapark. In deze oude fabriekskolonie runde het echtpaar Jacques en Agneta van Marken, op geheel eigen wijze, de gist- en spiritusfabriek. Dit echtpaar is hun tijd ver vooruit. Zo hebben zij voor hun medewerkers een ongevallenverzekering, een personeelskrant en… in 1884 stichtten zij een tuindorp naast de fabriek. Hier kan de gids eindeloos vertellen over het leven in dit park en over het bijzondere echtpaar Van Marken.

Maar… dat doet hij/zij niet omdat we ook een kijkje willen nemen in één van de hofjes van de stad. Het Hofje van Pauw is een verborgen parel. Uit de erfenis van Elisabeth Pauw werden hier in 1707 acht huisjes gebouwd voor de mindervermogende Delftenaren.

Een ander pronkstuk in het Delftse straatbeeld is zonder twijfel de Oostpoort. Ooit de toegangspoort tot de stad, tegenwoordig een icoon, die je gezien moet hebben.

 • Deze activiteit duurt ruim 1,5 uur.
 • Prijs: € 90,- per groep, minimaal 6 personen en maximaal 15 personen.
 • Voor de huurfietsen (ca. € 10,00 per fiets) brengen wij je in contact met een fietsverhuurder in het centrum van de stad.
 • Minder personen? Prijs is op aanvraag.
 • Op zondag kan de fietstour niet geboekt worden, omdat de verhuurders gesloten zijn.
 • Deelname aan de activiteiten van Do DELFT geschiedt op eigen risico.

2 Antwoorden op “Do DELFT… op de fiets”

 1. Tanja van den Akker

  Leuke fietstocht gemaakt met Kevin met mooie verhalen over onder meer bijzondere en sterke vrouwen in de geschiedenis van Delft. Hoewel ik redelijk uit de buurt kom, heb ik nieuwe plekjes en details gezien van Delft die ik nog niet kende. Mijn tip zou zijn om op de Markt te eindigen.

 2. Barbara de Boer

  Wat een leuke tocht door Delft met onze gids Peter! We zijn langs verborgen en bekende plekjes gestept en hebben mooie verhalen over de geschiedenis van Delft gehoord. Zonnetje erbij maakte alles perfect!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.